Путінська армія не очікувала, що українські бійці підуть у такий великий опір і відчайдушно боротимуться за свою Батьківщину. У перші тижні повномасштабного вторгнення ЗСУ навіть вдалося розгромити елітних російських військових – 1-у гвардійську танкову армію. Вона була "гордістю" російського диктатора.

Про це розповів командувач Сухопутних військ Польщі у 2006-2009 роках, ветеран війни в Іраку, генерал броні Вальдемар Скшипчак в ефірі "Еспресо" 16 липня.

Польський генерал Вальдемар Скшипчак, фото з вільних джерел
Польський генерал Вальдемар Скшипчак, фото з вільних джерел

Він зізнався, що військові НАТО колись дивилися на російські війська із заздрістю та вважали їх "другою армією світу", проте українським бійцям вдалося розвіяти цей міф.

"Проблемою Росії є те, що її війська не були готові до війни, не були готові до боротьби сучасними методами. Схоже, що вони були готові до ведення війни традиційними методами за прикладом Другої світової війни, а те, що зустріли на полях в Україні, було для них великим шоком. Українська армія побила їхню найкращу армію", – сказав генерал.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Скшипчак зазначив, що такої історичної поразки ніхто не очікував, оскільки перша гвардійська танкова армія вважалася найбільш елітною в росії. У НАТО говорили, що вона була бойовою, обладнаною та натренованою, але ЗСУ швидко переконали весь світ у зворотному.

Раніше ми писали про те, що воїни ЗСУ похвалилися рідкісними екземплярами трофейних російських танків: тепер допомагають бити окупантів

Як повідомляв Знай.ua, осатанілі російські пропагандисти заявили, що їм мало Вінниці: "Якщо не бомбитимемо пологові будинки та школи, ми не виграємо"

Також портал Знай.ua писав, що окупанти змушують жителів Херсона отримувати російське громадянство, вигадали нехитрий лайфхак