Стало відомо про те, що російських військових із Бурятії, які почали відмовлятися воювати в Україні, відправляють до слідчого ізолятора під Луганськом.

Про це повідомляють російські засоби масової інформації. До них звернулися родичі військових - матері та дружини.

Було передано аудіозапис із коментарями контрактників. Вони на самому початку представилися: Ілля Камінський, Алдар Диликов, Володимир Мальков, Андрій Мартинов, Сергій Арсенов, Віктор Дурних та Микола Васильєв, і всі проходили службу у військовій частині Бурятії.

Бурят. Фото: скрін youtube
Бурят. Фото: скрін youtube

Через кілька місяців війни зрозуміли, що це їм не подобається, напрочуд, і почали писати рапорти про відмову від участі.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

"Ми всі написали рапорту, командування відреагувало негативно. Тобто почалися погрози з боку командування... Погрожували на рапорти, казали, що до ППД (пункт постійної дислокації — МОЗ) ніхто не потрапить, приїжджав начальник військово-слідчого відділу Дніпропетровської та Херсонської області" , – розповідає один із військових.

СIЗО: скріншот з відео
СIЗО: скріншот з відео

Возять окупантів групами, від 8 до 10 осіб, і відправляють одразу до військової комендатури, де тримають їх по кілька днів у закритому гаражі. Годують, звичайно, один раз на день, і після цього відвозять до СІЗО в Луганській області, що створено на базі реабілітаційного центру.

Загалом за попередніми даними написали рапорти близько 77 осіб, що служили в Бурятії, і приводом міг стати той факт, що у них не залишилося жодного танка та знищено всю техніку. Тобто бригада просто залишена вмирати.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

"Рапорти ніхто не приймав, ніхто не підписував, рвали, змушували писати різні пояснювальні. Рапорти розглянуті не були до цього дня. Вже з подачі першого рапорту минуло півтора тижні. Жодних зрушень немає", - уточнювали відмовники.

Нагадаємо, що бійці ЗСУ показали, як наганяють страх на окупантів новими високоточними гаубицями: працюють, як годинник.

Раніше повідомлялося, що генерал Росії пояснив, чому військові повинні гинути в Україні

Також, Володимир Зеленський звільнив голову СБУ Баканова та Генпрокурора Венедиктову: формулювання здивувало