Українцям назвали категорію осіб, яких буде звільнено від мобілізації. Відповідний законопроєкт №7352 Верховна Рада ухвалила у першому читанні.

Мова йде про викладачів вишів, які незалежно від наявності у них наукового ступеня, будуть звільнені від мобілізації. Детальніше про це пояснює "Пенсійний кур'єр" на офіційній сторінці в соцмережі Фейсбук.

"Законопроєкт надає право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації педагогічним працівникам закладів вищої та фахової передвищої освіти, які працевлаштовані за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки та не мають вченого звання та/або наукового ступеня. Раніше відстрочку від мобілізації надавали лише працівникам з вченим званням чи науковим ступенем.", - йдеться у повідомленні. Пенсійний кур'єр

мобілізація в Україні
мобілізація в Україні

Відповідний законопроєкт №7352 "Про внесення змін до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації науковим, науково-педагогічним та педагогічним працівникам" Верховна Рада ухвалила у першому читанні.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

То ж у разі ухвалення законопроєкту у другому читанні від мобілізації звільнять ще близько 4500 осіб. Рішення парламенту прокоментувала голова підкомітету з питань вищої освіти Верховної Ради України, народна депутатка Юлія Гришина.

"Ми усуваємо цю дискримінаційну норму – тепер право на відстрочку від мобілізації матимуть всі викладачі вишів. Маємо берегти наш педагогічний і науковий кадровий потенціал і не допускати дискримінації!", – говорить вона. Юлія Гришина

Нагадаємо, хто насправді закриває небо над Україною: "Крилата ракета не досягне цілі та нікого не вб'є"

Як повідомляв "Знай.ua", українці взяли прямий курс до перемоги над осатанілими військами росії: "Закопувати у два ряди й трамбувати"

Також "Знай.ua" писав, письменниця Тамара Горіха Зерня показала, як Польща змогла навіки відірватися від росії: "Постійне крапання на мозок"