Джон Хардінг із Сандерленду з 2018 року воював на Донбасі, але його чотирирічна війна на передовій закінчилася після того, як його захопили проросійські сепаратисти.

Хардинг, якому, як повідомляється, 55 років, наразі утримується російськими сепаратистами у самопроголошеній "ДНР" і нібито був змушений відправити страшне повідомлення своїй сім'ї.

Російська телеведуча Марина Кім під час передачі попросила полоненого солдата відправити повідомлення додому своїй родині та країні.

Джона Хардінга було помічено в недавньому відео, де його запитали "останні слова"
Джона Хардінга було помічено в недавньому відео, де його запитали "останні слова"

Виступаючи на відео в Telegram, Хардінг сказав: "Я сказав би Борису Джонсону, якщо ви можете допомогти, якщо ви можете вплинути на президента Зеленського, якщо ви можете вплинути на президента "ДНР" або якщо ви можете вплинути на президента путіна, то будь ласка. Від цього залежить життя людей, тож, якщо можете, будь ласка, допоможіть".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Відповідь Кім на благання Хардінга про допомогу з боку уряду полягала в тому, щоб запитати, чи є у британського солдата щось сказати своїй сім'ї чи доньці, сказавши, що "це може бути, як ваші останні слова".

Хардінг сказав своїй доньці: "Очевидно, я сказав би їй, що хотів би проводити з нею більше часу, але я цього не зробив. Я дійсно не знаю" .

Згідно з повідомленнями LADBible , Хардінг був схоплений на сталеливарному заводі "Азовсталь"

Маріуполь, "Азовсталь". Фото: Знай.uа
Маріуполь, "Азовсталь". Фото: Знай.uа

Нагадаємо, що в Туреччині знову розлютили росіян , окупанти ніколи не отримають до рук Bayraktar.

Раніше ми повідомляли, що врятований воїн "Азовсталі" згадав своє перебування у полоні: "Шановували або боялися".

Також стало відомо, що ЗСУ за одну добу вщент розгромили окупантів та їхню хвалену техніку.