ЗСУ відпрацювали ракетами HIMARS в районі Антонівського мосту, який з'єднує Олешки з Херсоном.

Відео з наскрізними дірками в мості оприлюднили окупанти, але пізніше воно розширилося і в українських пабліках. Депутат Херсонської облради Сергій Хлань запевнив, ціллю ЗСУ був не сам міст, а територія за ним. У районі кафе "Наїрі" орки окопалися та облаштували пункт охорони. Саме туди й прилетіло.

Влучання Himars. Фото: скриншот Telegram
Влучання Himars. Фото: скриншот Telegram

Основна ціль влучання в Херсоні — не Антонівський міст. А територія за ним. У районі кафе Наїрі, де орки облаштували собі пункт охорони та поокопувались. Туди й прилетіло. Але те, що це влучання поряд з мостом — однозначний знак для орків — тікайте якнайшвидше. Сергій Хлань

Цей міст має стратегічне значення, бо у Херсонській області лише два автомобільні мости через Дніпро - оцей Антонівський і міст на дамбі Каховської ГЕС. Якщо їх вивести з ладу, то постачання окупантів в Херсоні буде значно ускладнене.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Взагалі це стратегічний шлях, яким йде постачання Херсонського, Миколаївського та Криворізького угрупувань ворога. Зараз по мосту буде складно проїхати танком чи вантажівкою. Удар явно попереджувальний, щоб продемонструвати, що після наступного залпу все правобережне угрупування орків від Херсону до Каховки залишиться в оточенні.

Нагадаємо, ми писали, що путіна критикують навіть у німецькому уряді: міністр закликав не вести переговори з терористами щодо зерна.

Як повідомляв "Знай.ua" литовці продовжують допомагати Україні не лише на словах. безпілотники вже нищать ворога.

Також "Знай.ua" інформував, на росії показали, як стріляли по окупованих територіях — мапи з цілями опублікували у ЗМІ.