Україні дуже важливо на сьогоднішній день зробити все можливе для того, щоб закінчити війну до поточної зими. Інакше потім це буде зробити вкрай складно.

Про це повідомив голова офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю НВ.

Справа в тому, що зараз росіяни намагаються затягнути війну в Україні, однак такий сценарій нікому не підходить. Все тому, що в зимову пору року у загарбників буде більше часу для того, щоб окопатися, а це принесе нашій армії нові труднощі.

Андрій Єрмак. Фото: YouTube
Андрій Єрмак. Фото: YouTube

"Для нас дуже важливо не входити в зиму. Після зими, коли росіяни матимуть більше часу, щоб окопатися, безумовно, буде важче. Вони нас у це тягнуть. Для нас дуже важливо не дати їм таку можливість", - сказав керівник ВП.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

При цьому він зазначив, що українська сторона робить все можливе для того, щоб зберегти якнайбільше життів наших громадян. У цьому нам може допомогти ленд-ліз, який найімовірніше почне діяти ближче до осені. Саме тоді закінчаться інші програми допомоги від США, які діють зараз.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

"Основне завдання ленд-лізу – щоб ми отримали все вчасно", - каже Андрій Єрмак.

Варто зазначити, що повномасштабне вторгнення в Україну розпочалося в ніч із 23 на 24 лютого. Російська влада уявила собою великих «визволителів», і вирішила, що має повне моральне право зіпсувати життя мільйонів громадян, але це не так.

Андрій Єрмак
Андрій Єрмак

До речі, за словами глави Офісу президента України, зараз офіційний Київ намагається домогтися того, щоб міжнародні санкції поширювалися не лише на чиновників із Кремля, а й на окупантів, які воюють проти України.

Нагадаємо, що під Луганськом окупанти знищили свій винищувач Су-34 і радісно цим похвалилися.

Раніше повідомлялося, що бійці ЗСУ показали, як наганяють страх на окупантів новими високоточними гаубицями: працюють як годинники

Також, Володимир Зеленський звільнив голову СБУ Баканова та Генпрокурора Венедиктову: формулювання здивувало