В Україні перед початком навчального року готова недостатня кількість бомбосховищ. Чи діти зможуть повернутися за парти вже у вересні.

Про це повідомила віце-прем'єр – голова Мінреінтеграції України Ірина Верещук в одному зі своїх інтерв'ю.

Трохи більше місяця залишилося до початку нового навчального року в Україні, і уряд сподівається, що розпочнеться освітній процес офлайн і діти зможуть повернутися за парти.

Ірина Верещук, фото: скріншот з відео
Ірина Верещук, фото: скріншот з відео

Однак є великі проблеми з бомбосховищами. Поки що підготовлено недостатню кількість у школах по всій країні.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Підготовка бомбосховищ до нового навчального року – одне з пріоритетних питань зараз. З того, що я бачу – бомбосховища потрібно доопрацьовувати. Там має бути все необхідне – вода, біотуалети. Я чудово розумію обурення батьків, які бояться і не хочуть віддавати своїх дітей на оффлайн-навчання. У дуже малій кількості бомбосховища готові. А є школи, в яких взагалі немає бомбосховищ. Такі освітні установи взагалі не можна розглядати як об'єкти, де можуть бути діти і де можна проводити оффлайн-навчання. Тут легковажити не можна" – каже Ірина Верещук.

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

Це питання, до якого потрібно підійти відповідально, адже від цього залежить життя дітей.

Сподіваємося, що росіяни ще не настільки прогнили, щоб обстрілювати школи, наповнені дітьми, інакше питання про причетність їх до тероризму буде знято остаточно.

Ірина Верещук, фото: скріншот з відео
Ірина Верещук, фото: скріншот з відео

При кожній повітряній тривозі вчителі будуть зобов'язані провести учнів у бомбосховищі, інакше має бути передбачена кримінальна відповідальність.

Школа. Фото: скрін youtube
Школа. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що Олексій Данилов заінтригував українців новою "зрадою" серед політиків: розкажуть правду про "колег" Медведчука

Раніше повідомлялося, що українка Катерина подбала про безпеку сина і повернулася боротися з окупантами на полі бою .

Також в Офісі президента пояснили, чому путінські поплічники особисто пруться на Херсонщину.