Українець, який познайомився з війною ще вісім років тому, поділився розповіддю про своє життя зараз. Закликав українців не чекати, доки хтось почне воювати за них.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на порталі АрміяInform , кореспонденти якого і взяли інтерв'ю у чоловіка.

У 2014-му році Леонід святкував своє 22-річчя, і зустрів він цей день в автобусі, який віз його та інших мобілізованих до Рівненського навчального центру. Там вони проходили потрібну підготовку.

Військовий Леонід, фото: Армія Inform
Військовий Леонід, фото: Армія Inform

Свій ювілей, 30-річчя, він також зустрів не вдома, а разом зі своїми бойовими побратимами. Про війну він знає не з розповідей.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Перша ротація, як і всі інші, була важка. Наша бригада постійно воювала. Найзапекліші бої були за Іловайськ. Багато втрат і тяжких спогадів..." - розповідає Леонід.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Після того, як бригаду було розформовано, його перевели до іншої бригади, де він пробув до 2015 року. Потім був короткий відпочинок будинку, що на Вінниччині, і знову у бій.

"Можна сказати, що роки моєї юності пройшли на війні. Там формувався характер і світогляд, а саме в боях гартувалася справжня дружба. Тому, коли у 2016 році я знову повернувся до громадянського життя, то вирішив вступати до військового вишу, але, на жаль , не встиг вчасно подати документи. Подумав, що це, мабуть, доля — треба відпочити від боїв і спробувати знайти себе в іншій справі. Але зробити важче, ніж сказати", – розповідає Леонід.

Боєць ЗСУ. Фото: скрін youtube
Боєць ЗСУ. Фото: скрін youtube

Всі ці роки він продовжував при цьому жити, і навіть знайшов свою другу половинку і став татом. 24 лютого історія повторилася, і він зрозумів, що відпочинок був недовгим.

"Мені часто доводиться чути: "Я не служив, тому не можу воювати. Це не моя справа". Ви серйозно думаєте, що ми всі тут з автоматами народилися в руках? Не просто. "Раніше причиною був би юнацький максималізм, а сьогодні я батько і єдине, про що можу думати, це майбутнє наших дітей" - підсумував чоловік.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що росіяни почали брати на війну п'яних жінок, складуть компанію загарбникам

Раніше повідомлялося, що Сергій Лавров загрожує змінити географію бойових дій в Україні: сильнішою за Himars виявилася тільки паніка пропагандистів

Також в Офісі президента пояснили, чому путінські поплічники особисто пруться на Херсонщину.