Росія вже використовувала практично до 60% своїх запасів "високоткового" озброєння. Хмари над Кремлем згущуються.

Про це стало відомо завдяки новій заяві представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадима Скибицького.

За інформацією військової розвідки, найбільше агресори використовували балістичні ракети до комплексу "Іскандер". Саме тому вже давно не фіксувалися удари територією України саме цього типу.

Вадим Скібіцький з ГУР, скріншот з відео
Вадим Скібіцький з ГУР, скріншот з відео

"Щодо високоточного озброєння, як заявляє Росія, це системи "Іскандер", "Калібр", крилаті ракети повітряного базування - Х101, Х555. За нашими підрахунками, на сьогоднішній день використано від 55 до 60% тих запасів, які були до війни" , – Заявив Вадим Скибицький.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Також через міжнародні санкції у Росії величезні проблеми з виробництвом нових ракет, при цьому вони ще мають величезні запаси старих радянських снарядів. На жаль, саме ними вони сьогодні користуються, і їхня проблема в тому, що вони неточні.

"Це і крилаті ракети, ті ж Х22. Які, в тому числі, застосовувалися вже двічі з території Білорусі. Інші крилаті ракети, повний набір реактивних снарядів - "Смерч", "Ураган", БМ-21 "Град", різноманітні авіаційні бомби. Все, що залишилося від радянського союзу, а запаси дуже великі та підрахувати, скільки там залишилося дуже складно", – додав Вадим Скибицький.

Іскандер. Фото: скриншот Youtube
Іскандер. Фото: скриншот Youtube

Не міг пройти повз представник ГУР МО нової заяви Сергія Лаврова про географію війни. У Кремлі багато на себе беруть і тепер вважають, що мають право вести наступ у будь-якому напрямку. Це так званий ґрунт до початку підготовки референдумів, на які вони все ще розраховують.

Нагадаємо, що путін готує новий сезон ядерних загроз в Україні, намагається завадити контрнаступу ЗСУ

Раніше повідомлялося, що окупанти вже закликають родичів вимкнути телевізор та подумати головою: втрати величезні

Також, Сергій Лавров загрожує змінити географію бойових дій в Україні: сильнішою за Himars виявилася тільки паніка пропагандистів