Росіяни вже почали остаточно усвідомлювати той факт, що війну їм не виграти. Все завдяки РСЗВ HIMARS від західних партнерів, які змінили правила гри на користь України.

Про це начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив у коментарі порталу Washington Post.

З кожним днем ​​Україна отримує все більше західного озброєння, і це вже можна вважати певним переломним моментом війни на користь України. РСЗВ HIMARS щодня знищують ворожі позиції в зонах бойових дій, що не може не тішити.

Кирило Буданов. Фото: скриншот Youtube
Кирило Буданов. Фото: скриншот Youtube

"Замість радянської зброї ми тепер використовуємо новітню західну. Якщо ми отримаємо далекобійні боєприпаси, ми їх використовуватимемо. І росіяни знають, що в будь-якому випадку з цією зброєю їм кінець", - розповів голова ГУР МО України.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

HIMARS. Фото: скрін youtube
HIMARS. Фото: скрін youtube

До речі, на сьогоднішній день Україна отримала близько 14 установок РСЗВ, і незабаром приїде ще чотири. При цьому глава Міністерства оборони Олексій Резніков заявив, що для стримування ворожих військ нам потрібно не менше 50 HIMARS, а ось щоб ще й розпочати контрнаступ, то як мінімум 100.

Кирило Буданов. Фото: YouTube
Кирило Буданов. Фото: YouTube

У Кремлі так бояться цих установок, то регулярно сповіщають про їхнє знищення на полі бою, хоча навіть у США вже підтвердили, що це брехня. Москва сподівається, що вони зможуть використовувати безпілотники від Ірану, щоб виявити РСЗВ на полі бою, проте цього не станеться.

"Якщо ми отримаємо далекобійні боєприпаси, ми використовуватимемо їх. І росіяни знають, що в будь-якому випадку з цією зброєю їм кінець", - сказав керівник української розвідки.

HIMARS, фото: вільне джерело
HIMARS, фото: вільне джерело

Нагадаємо, що розвіяний черговий міф "другої армії світу" - воїни ЗСУ знищили черговий зразок "аналогівнета"

Раніше повідомлялося, що президент Польщі Анджей Дуда про основне завдання перед українцями та готовність допомагати

Також бойовий медик безстрашно витягує з-під ворожих куль воїнів ЗСУ: на рахунку вже понад 100 врятованих життів