Польща передала Україні обіцяні танки PT-91 Twardy. Вони вже служать на благо Збройних сил України і знищують російських окупантів на полі бою.

Про це повідомив голова Офісу президента України Андрій Єрмак у своєму офіційному Telegram-каналі, де регулярно публікує важливу та актуальну інформацію про події у країні та на фронті.

Танки були передані нашими польськими партнерами, і це не може не тішити. Навіть через 5 місяців протистояння вони розуміють, наскільки важлива зараз будь-яка допомога, і допомагають позбавлятися ворога.

PT-91 Twardy, фото: вільне джерело
PT-91 Twardy, фото: вільне джерело

"PT-91 Twardy від Польщі – вже в Україні. Дякую нашим друзям", - написав керівник ВП.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Кількість поставлених танків на жаль не повідомляється, проте очікуємо, що цього буде достатньо, щоб просунутися вперед.

Спікер Агентства озброєнь Міністерства національної оборони Польщі Кшиштоф Платек також висловився з приводу передачі танків, і прогалину, яка утворилася через передачу танків Україні, вони збираються заповнити танками з Південної Кореї.

Танки. Фото:скриншот  Youtube
Танки. Фото:скриншот Youtube

Нагадаємо, що PT-91 Twardy – польська модернізація танка Т-72. Розробили його приблизно 30 років тому, і як зазначає виробник, ця версія має потужніший двигун, сучасну систему управління вогнем, а також динамічну броню.

Таке суттєве оновлення системи у кілька разів підняло точність ведення вогню, і цим спростило наведення. До речі, спеціальні примочки допомагають вести бойові дії вночі.

Танки, фото: скріншот з відео
Танки, фото: скріншот з відео

Характеристики PT-91 Twardy

  • Екіпаж: 3 особи
  • Калібр гармати: 125 мм
  • Вага: 46 тонн
  • Двигун: 850 к.с.
  • Питома потужність: 18,47 к.с./т
  • Максимальна швидкість: 60 км/год

Нагадаємо, що порушники комендантської години дуже ризикують: у військкоматах уже взяли "на олівець"

Раніше повідомлялося, що Instagram защебетав на солов'їною, що відчутно змінилося в соцмережах після 5 місяців війни - дослідження

Також військові розповіли, що бачили колонію йєті посеред густого лісу: волохатих "бійців" знищено війною