Війна остаточно довела, що для наших жінок немає нічого неможливого. Дівчата йшли цілеспрямовано до ЗСУ для того, щоб захищати своє майбутнє та майбутнє своїх дітей.

Про це стало відомо завдяки новому ролику, опублікованому на сторінці Генерального штабу Збройних сил України в соціальних мережах.

Там показали хоробрих, сильних духом, загартованих та непереможних жінок України, які щодня наближають із 2014 року нашу з вами перемогу над ворогами.

Жінка у ЗСУ, фото: скріншот з відео
Жінка у ЗСУ, фото: скріншот з відео

Вони змінили в один момент своє життя раз і назавжди, і почали зі зброєю в руках захищати людей на передовій, або ж підтримують війська як волонтери. Є також безліч сфер, за допомогою яких вони підтримують країну, і це викликає почуття гордості.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Жінки у ЗСУ, Ілюстративне фото
Жінки у ЗСУ, Ілюстративне фото

"Вони під обстрілами, в районі бойових дій, чи опираються на тимчасово окупованих російським загарбником суверенних територіях України! Українські жінки – це Воїнки, які заради найдорожчого здатні на великі, дивовижні подвиги! Це весь світ із захопленням та повагою зараз визнає, спостерігає та схиляється перед Вами!" - йдеться у повідомленні під постом.

Військова Катерина, фото: АрміяInform
Військова Катерина, фото: АрміяInform

Також у публікації навели кілька фактів про жінок у ЗСУ.

Факт 1. "Сьогодні у нас є суттєві досягнення у цій сфері – жінки та дівчата мають доступ до вступу до вищих навчальних закладів та мають усі можливості для професійного розвитку на рівні з чоловіками" – Головнокомандувач ЗС України генерал Валерій Залужний.

Факт 2. "І у 2014 та 2022 у нас відбувалося збільшення кількості жінок у ЗСУ. 31 тисяча жінок-військовослужбовців. На сьогоднішній день їх на 7 тисяч більше" – заступник Міністра оборони України Ганна Маляр.

Факт 3. "Сьогодні жінка на посаді командира танка, БМП або командира взводу вже не викликає подиву" – заступник Головнокомандувача ЗС України генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

Нагадаємо, що радник мера Маріуполя Петро Андрющенко розповів, коли відбудується місто

Раніше повідомлялося, що на Росії закінчилися бажаючі "брати Київ за три дні" - контрактники відмовляються перетворюватися на "гарматне м'ясо"

Також військові розповіли, що бачили колонію йєті посеред густого лісу: волохатих "бійців" знищено війною