Російська армія сама заганяє себе у колапс, використовуючи стволи з вичерпаним ресурсом.

Так звана "друга армія світу" використовує тактику вогневого валу, надпотужно ведучи артобстріли українських позицій. Ця техніка розрахована на швидку перемогу над противником - снаряди витрачаються безладно у великих кількостях, а озброєння розвалюється, завдаючи шкоду живій силі. Фото розірваного ствола "Малки" показали у Twitter.

Розірваний ствол ворожої САУ. Фото: скриншот Twitter
Розірваний ствол ворожої САУ. Фото: скриншот Twitter

У Міноборони прокоментували ситуацію. Використовуючи тактику вогневого валу, окупанти витрачають не лише величезну кількість боєприпасів, а й зношують своє озброєння. Результат такого "зносу" показали ЗСУ на прикладі російської 203-мм САУ 2С7М "Малка", це модернізований радянський "Піон". Ресурс цієї САУ близько 500 пострілів, запасних частин для цих установок росіяни не виготовляють.

Окупант за САУ. Фото: скриншот YouTube
Окупант за САУ. Фото: скриншот YouTube

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У кожного ствола є ресурс. Коли ресурс вичерпується, зростає ризик розриву при пострілі. У цього ствола він давно пройшов. До речі, виробництва нарізних 2А44 у росії немає. Тобто, навіть не будучи знищеною, САУ не зможе більше ніколи стріляти, якщо де-небудь на складі не завалявся ствол 2А44.А навіть якщо і завалявся, то на підході решта "калік" розповідають у ЗСУ.

Нагадаємо, ми писали, що російським окупантам обіцяли "золоті гори", але тепер вони всі у в'язниці.

Як повідомляв "Знай.ua" Кирило Буданов анонсував переломний момент війни завдяки Himars.

Також "Знай.ua" інформував, ЗСУ завдали нищівного удару по техніці ворога на Херсонщині.