Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович вирішив знову висловитись про втрати російських окупантів за 5 місяців протистояння. У агресорів дуже погано справи.

Про це стало відомо завдяки новій заяві чоловіка у розмові з російським журналістом та правозахисником Марком Фейгіним. Протягом усього повномасштабного вторгнення вони регулярно обговорюють ситуацію на фронті.

Збройні сили України знищили вже 14 дивізіонів РСЗВ та 70 дивізіонів артилерії ворога. Це 5 загальновійськових армій росіян на території України.

"Наразі виходить, що ми повністю знищили в Україні 35 мотострілкових полків та 10 танкових полків. Це виходить 10 мотострілкових дивізій або 5 загальновійськових армій. 5 загальновійськових армій тут поховали з 10 існуючих у Російській Федерації", - сказав Олексій Арестович.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Російські окупанти, фото: скріншот із відео
Російські окупанти, фото: скріншот із відео

Було ліквідовано 1730 танків загарбників, а це є 54 батальйонні комплекти. 124 батальйонні комплекти у вигляді 3950 російських броньованих машин також тепер не зможуть ніколи бути боєздатними.

Також, не змогли обійти повз тему Херсонської області, а також контрнаступу росіян у цьому напрямку. Зараз окупанти перекидають свої війська туди, і відбувається це третя доба поспіль.

Олексій Арестович, фото: Instagram
Олексій Арестович, фото: Instagram

"Перекидають досить велику кількість військ на Херсонський напрямок. За три дні туди пішли машини, техніка, ППО", – розповів Олексій Арестович. Рухаються вони дамбою недалеко від Нової Каховки.

Незважаючи на те, що ситуація трохи ускладнилася, ЗСУ повернуть південні області, які тимчасово захоплені росіянами. Деякі експерти зазначають, що це може статися як до середини осені, так і зовсім до кінця серпня.

Нагадаємо, що російським окупантам обіцяли "золоті гори", але тепер вони ув'язнені .

Раніше повідомлялося, що радник мера Маріуполя Петро Андрющенко розповів, коли відбудується місто

Також росіяни намагаються відновити аеродром у Мелітополі, але ЗСУ готові зіпсувати їхні плани .