Стало відомо про те, коли Збройні сил України зможуть завдати удару по Кримському мосту, і які позиції їм потрібно для цього зайняти.

Про це висловився в ефірі телеканалу "FreeДом" військовий експерт Сергій Грабський.

На його думку, це може статися тоді, коли українські захисники зможуть зайняти позиції на узбережжі Азовського моря. При цьому поки що це зробити неможливо, оскільки всі населені пункти поблизу Азовського моря тимчасово окуповані.

Сергій Грабський, фото: скріншот із відео
Сергій Грабський, фото: скріншот із відео

При цьому, на його думку, ліквідація Кримського мосту це більш політичне рішення, ніж військове. Для цього українським захисникам доведеться здійснити спеціальну операцію.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Операцію, яка передбачає не лише удари ракетами по самому об'єкту, перекриттям мосту, але також завдання ударів по передмостових укріпленнях. Для цього потрібна авіація, можливо, дії диверсійних груп і задіяння, в тому числі, морських засобів. Це велика операція, необхідно розуміти обсяги самої конструкції цього мосту" – каже Сергій Грабський.

Кримський міст. Фото: Youtube
Кримський міст. Фото: Youtube

Саме тому зараз розмови про удари по Кримському мосту мають більш розважальний характер, щоб роздратувати росіян, і це працює. Росіяни там встановили більш посилену охорону, а в майбутньому ця територія взагалі може стати тим самим "зеленим коридором", яким росіяни тікатимуть з України.

"Настане час – ми вдаримо і по Кримському мосту", - підсумував позитивно військовий експерт.

Нагадаємо, що російські окупанти намагаються перенести Маріуполь за часів СРСР, почнуть з назви

Раніше повідомлялося, що Казахстан готується до війни з Росією: великий оборонний бюджет та військова співпраця

Також, російський військовий КАМАЗ розчавив дитину та двох дорослих .