У місцевих жителів вилучили понад 7 тисяч одиниць зброї, боєприпасів, дві броньовані машини й 11 танків. На жаль, зброю полтавчани тримали незаконно, тому прокуратура відкрила провадження щодо вилученої зброї.

Про це повідомляє Полтавська обласна рада. Танки, автомати та інша техніка окупантів опинилася в руках місцевих мешканців.

Розпочато 92 (проти 72 за попередній період) кримінальні провадження за фактами незаконного придбання та зберігання зброї, до суду передано 47 обвинувальних актів повідомляють у місцевій раді.

Танки на Полтавщині. Фото: скриншот Youtube
Танки на Полтавщині. Фото: скриншот Youtube

Співробітники правоохоронних органів за п'ять місяців вилучили у жителів Полтавської області 11 танків, 158 одиниць вогнепальної зброї, 2 бойові броньовані машини, 222 одиниці боєприпасів для важкого озброєння, 54 гранати та майже 7 тисяч набоїв, 8 кулеметів 46 одиниць автоматичної зброї та іншої вогенпальної важкої зброї.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Попри те, у регіоні відчутно знизився рівень злочинності. За інформацією прокуратури, за 5 місяців процент зниження склав 35 відсотків. Кримінальних правопорушень зменшилось на 29, 6%.

Скриншот повідомлень
Скриншот повідомлень

Нагадаємо, ми писали, що уряд Німеччини нарешті спромігся дати дозвіл на продаж Україні сотні САУ PzH 2000, але є один нюанс.

Як повідомляв "Знай.ua" російський окупант порівняв Афганську та Чеченські війни з Україною, і побажав повернутися назад.

Також "Знай.ua" інформував, є оптимістичний та песимістичний варіант: нардеп Федір Веніславський назвав дату, коли закінчиться гаряча фаза війни.