Ситуація навколо Тайваню та Китаю продовжує зростати. Місцеві військові почали проводити військові навчання у разі вторгнення КНР, тому ймовірність нової війни занадто велика.

Про це стало відомо завдяки порталу Nikkei , який намагається уважно стежити за ситуацією.

Почалися вони у понеділок 25 липня, і мають назву Han Kuang. Дані вчення вважають найважливішими для військових островів. Там місцеві війська протягом тижня відпрацьовуватимуть сценарій з потенційним нападом Китаю на ці території.

катастрофа в Тайвані
катастрофа в Тайвані

Командування задіяло сухопутні, повітряні, і навіть морські сили військ. Видно, що ситуація загострюється, і світ незабаром може чекати ще одна війна, чого хотілося б, звичайно, уникнути.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Нагадаємо, що Тайванський конфлікт виник ще 1949 року, коли було проголошено комуністичну Китайську Народну Республіку. Частина партії Гоміньдан при цьому оселилася на острові Тайвань, що не сподобалося офіційному Пекіну. Всі ці роки вони наполягали на "принципі одного Китаю", і з кожним разом ситуація ставала все більш напруженою. Зараз точка досягла свого піку, і будь-якої миті Китай може розпочати вторгнення на території Тайваню.

Армія Китаю, фото: скріншот із відео
Армія Китаю, фото: скріншот із відео

До слова: проблема Тайваню є однією з найсерйозніших у відносинах США та Китаю, адже у них зовсім різні думки щодо цього, і американці обіцяють у разі прояву агресії допомагати.

Нагадаємо, що партизанський рух на окупованих українських територіях отримає відчутне посилення

Раніше повідомлялося, що пропагандист Соловйов з депутатом Держдуми почали ділити Україну на благо економіки Росії: фантазія розігралася не на жарт

Також російське ППО над Херсоном збило окупантський вертоліт, який обстріляв позиції агресора .