Командир батальйону підполковник Олег Грудзевич після запеклих боїв у Маріуполі вивів з оточення танкістів і морпіхів. Пригадує, що був настільки виснаженим, що останні 175 кілометрів шляху просто не пам'ятав.

Його спогади про ті важкі дні опублікували на офіційній сторінці Міністерства оборони України у соцмережі Фейсбук. Тоді, прорвавши оточення, танкісти вийшли до своїх із Маріуполя.

"…Прорив був шалений — танкісти вели вогонь, палили російську техніку, піхота теж свою справу робила. Танкісти познімали нічники, радіостанції, приціли і понищили все, що могли. Із собою взяли стрілецьку зброю, боєкомплект, гранати, залишки сухпаю, воду. Рушили тилами рашистів", - пригадує деталі офіцер. Олег Грудзевич

Маріуполь. Фото: скрін youtube
Маріуполь. Фото: скрін youtube

Ці деталі виходу українських захисників з оточення рашистів дійсно шокують. За цей прорив і вихід із Маріуполя Олег Грудзевич отримав звання Героя України з присвоєнням ордена "Золота Зірка".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

"Що можу — те роблю, не більше і не менше. Наразі ми тимчасово на відновленні, незабаром дадуть нову команду, бо рашистів треба бити, щоб швидше повернутись додому", - каже захисник. Олег Грудзевич

У Міністерстві оборони України додають, що сьогодні мало хто здатен уявити, що таке рухатися в оточенні ворога. "Щомиті чекати пострілу, розриву, підриву на міні, випадкової зустрічі з окупантами... Та все ж нашим захисникам вдалося це пережити на собі!", - описують це так.

Підполковник Олег Грудзевич, facebook.com/MinistryofDefence.UA
Підполковник Олег Грудзевич, facebook.com/MinistryofDefence.UA

Нагадаємо, російська армія зламала зуби на харківських селах: "Пиз*ы получили, 20 человек убило, 100 раненых"

Як повідомляв "Знай.ua", українці взяли прямий курс до перемоги над осатанілими військами росії: "Закопувати у два ряди й трамбувати"

Також "Знай.ua" писав, хто насправді закриває небо над Україною: "Крилата ракета не досягне цілі та нікого не вб'є"