У США підтримали передачу Україні ракет великої дальності для реактивної системи залпового вогню HIMARS. Про це заявила член Палати представників від Демократичної партії США Елісса Слоткін на зустрічі американських депутатів із представниками Білого дому, повідомляє видання CNN.

Ракети великої дальності ATACMS для HIMARS вже дуже скоро можуть з'явитися на озброєнні воїнів ЗСУ. Передачу ракет Україні підтримують обидві партії Конгресу США.

HIMARS. Фото: скриншот з відео
HIMARS. Фото: скриншот з відео

За словами Еліси Слоткін, в уряді США вважають за необхідне надати додаткову допомогу українцям у найближчі три-шість тижнів. Цим кроком США хочуть допомогти Збройним силам України зробити успішний наступ на півдні країни.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Зазначимо, що ATACMS – американський оперативно-тактичний ракетний комплекс із балістичною ракетою. Запускати ракети можна з пускових установок М142 HIMARS та M270 MLRS. При цьому різні модифікації ракети мають свою дальність – від 165 до 310 кілометрів. Це надасть нові можливості на полі бою для української армії.

Раніше інформаційний портал «Знай» повідомляв, не дарма вони кріокамери тягли за собою: Міноборони показало скільки місця потрібно, щоб поховати орду російських загарбників".

Також наш портал інформував, бойовики з "ДНР" промовилися про наказ путіна стріляти по своїх же, починає мучити совість: "Я думав захищатиму свою родину".

Крім того, наш портал інформував, Михайло Подоляк залякав росіян їхньою ж зброєю, і назвав 5 цілей українського контрнаступу – закінчення війни лише на наших умовах.