Стало відомо про те, що російські окупанти вирішили знову розпочати наступ на Харків, проте їхні спроби вкотре провалилися. Крім того, вони втратили декілька територій.

Про це стало відомо завдяки інформації від Американського Інституту вивчення війни - ISW .

За словами експертів, росії не вдасться провести успішний контрнаступ на Харків, найімовірніше, і вони зараз намагаються закріпитися в області, щоб провести у вересні фейковий референдум.

Карта бойових дій, фото: ISW
Карта бойових дій, фото: ISW

Спроба взяти Харків ще буде і не одна, проте вона свідомо приречена на поразку.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також, окупанти можуть послабити свої сили у напрямку Сіверська, щоб додати темпи наступу на місто Бахмут, що на Донеччині.

Російські окупанти, фото: скріншот із відео
Російські окупанти, фото: скріншот із відео

"Тому російське командування, ймовірно, прагне зберегти темпи наступу в районі Бахмута, можливо, за рахунок продовження тиску на Сіверськ. Взяття самого Бахмута російськими військами залишається малоймовірним, незважаючи на недавнє поступове просування на цьому напрямі", - вважають в ISW.

Карта бойових дій, фото: ISW
Карта бойових дій, фото: ISW

Що стосується Херсонської області, де нещодавно ЗСУ вивели з ладу Антонівський міст, вони намагаються зберегти наземні шляхи через річку Дніпро. Однак, як ми бачимо, і це їм виходить погано.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

З усіх наступів росіяни ніде не мають особливого успіху, і продовжують отримувати звістки про колосальні втрати у своїх підрозділах. Незабаром їм доведеться бігти стрімголов з України.

Нагадаємо, що у США підтримали передачу Україні ракет великої дальності: HIMARS виходить на полювання

Раніше повідомлялося, що військовий експерт прокоментував нові удари окупантів із Білорусі та дефіцит тактичних ракет

Також Олександр Невзоров розповів, як путін за 5 місяців перевершив за кривавістю багаторічну війну у В'єтнамі: десятки тисяч жертв амбіцій .