У Пентагоні задоволені тим, як ЗСУ використовують надану військову зброю, внаслідок чого ворог зазнає не тільки бойових невдач, а й внутрішніх

Воїн ЗСУ. Фото: скриншот Facebook
Воїн ЗСУ. Фото: скриншот Facebook

Про це повідомили в Міністерстві Оборони США.

"Бойові дії тривають на сході та півдні України, оскільки російське просування сповільнюється до повзання, зупиняється в деяких місцях або повільно повертається назад у таких районах, як Херсон", - заявив сьогодні високопоставлений чиновник Мініоборони США.

Також посадовець зауважив, що українці стали дуже ефективними у пошуку та знищенні ворожих командних і контрольних вузлів і знищенні угруповань російської техніки.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Навіть коли Росія веде великі розмови, навіть коли Росія погрожує українському населенню, українці продовжують сміливо наступати. Вони надзвичайно використовують обладнання на суму 8,2 мільярда доларів, яке ми надали, на даний момент", - говорить чиновник.

Міністерство оборони США проводить тісні консультації з Міністерством оборони України, щоб забезпечити надходження необхідних матеріальних засобів, зокрема боєприпасів. Зараз готується ще один пакет допомоги у сфері безпеки, який задовольнить ці потреби, сказав чиновник.

Стосовно внутрішніх невдач противника у Пентагоні виділили такі пункти:

  • великі російські державні компанії втратили 70-90% своєї ринкової капіталізації;
  • близько 1000 транснаціональних компаній призупинили роботу в росії;
  • інфляція в росії зростає до 20%;
  • російський фондовий ринок втратив третину вартості.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Михайло Подоляк залякав росіян їхньою ж зброєю, і назвав 5 цілей українського контрнаступу – закінчення війни лише на наших умовах.

Також наш портал інформував, канадський експерт розкрив секрет провалу путіна в Україні, як безладний підхід призвів до десятків тисяч жертв.

Крім того, ми писали, секретар РНБО Данилов показав, чому програє "друга армія світу" – застрягли у 1980-х.