Щодня російські окупанти потрапляють у полон. Хтось через свою дурість, а хтось навмисне починає здаватися, бо усвідомлює, що цю війну росія вже давно програла. Один із бойовиків розповів, як у них це все відбувалося.

Ролик з ним з'явився на каналі активіста Володимира Золкіна у YouTube .

Потрапив на війну він як і більшість чоловіків із Донецька та Луганська – примусова мобілізація. 23 лютого йому зателефонували з університету і заявили про необхідність пройти медкомісію, після чого потрібно було вирушити на курс молодого бійця. Зайняти це мало близько 3 тижнів, як їм казали. У результаті 20-річний хлопець виявився мобілізованим і став гранатометником, незважаючи на всі проблеми зі здоров'ям.

Полонений окупант, фото: скріншот з відео
Полонений окупант, фото: скріншот з відео

Хлопцям не видали ні бронежилети, ні нормального спорядження. Навіть каски були радянським зразком.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Перші три дні ми їли те, що взяли з собою. Харчування перші три дні організовано не було. Потім нас почали годувати похідно-польовою кухнею. Якість їжі бажала залишати кращого, навіть тут краще їжа. У рази" - розповідає чоловік про перші дні. війни.

У полон потрапили під час одного із протистоянь. ЗСУ виявили їх в одному з будинків, а перед цим вони з побратимами обговорювали, чи здаватися в полон.

Полонений окупант, фото: скріншот з відео
Полонений окупант, фото: скріншот з відео

"У полон боялися здаватися. Чесно, боялися. А раптом тортури будуть. Це стандартна практика. Ми не знаємо, що у полоні буде з нами, страшно. Ми крикнули, що здаємося, і по суті нас взяли в полон" - продовжив чоловік.

До речі, мати спочатку не хотіла розмовляти з сином, бо боялася незручних питань, але потім все ж таки вирішила побачити сина у зв'язку.

Нагадаємо, що криворукі загарбники намагаються "підлатати" Антонівський міст, але все марно

Раніше повідомлялося, що на Росії вигадали нову мету "спецоперації": вже не "визволителі"

Також Польща посилить міць ЗСУ, надавши чергову партію бойової техніки: окупантам приготуватися