Незабаром ЗСУ можуть звільнити Запорізьку область. Статися це може навіть цього року, але треба буде дуже постаратися.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух у новому інтерв'ю для порталу "Укрінформ".

За його словами, на сьогоднішній день Збройні сили України вміло обороняються в цьому напрямі, і незабаром можуть розпочати спеціальну операцію зі звільнення цієї території.

Олександр Старух, голова Запорізької облдержадміністрації \\ фото ЗОДА
Олександр Старух, голова Запорізької облдержадміністрації \\ фото ЗОДА

"Ми з військовим командуванням у березні, розуміючи сили наступу, вибудували модель оборони, щоб зупинити ворога на підступах у Запоріжжі, щоб сюди не долітали засоби поразки. Потрібна була така лінія оборони, щоб не дострілювали з гармат та реактивних систем залпового вогню", – сказав Старух.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Наші захисники продовжують регулярно створювати опорні укріплення і зараз є сотні кілометрів шансів для деокупації наших земель. В області залишилася величезна кількість наших мотивованих і сильних бійців, які не тільки мають намір стримати наступ, але й братимуть до останнього участь у звільненні області.

Заблоковані авто на Запоріжжі. Фото: Telegram
Заблоковані авто на Запоріжжі. Фото: Telegram

За словами голови Запорізької ОВА, є всі шанси на те, що вся територія області буде звільнена вже до кінця року. Наступні кілька місяців можуть вирішити перебіг війни, і сподіваємось, що він буде на користь України.

"Ми сподіваємось і віримо в це. Хочемо, щоб це сталося навіть раніше", – зазначив голова ОВА.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що Польща посилить міць ЗСУ, надавши чергову партію бойової техніки: окупантам приготуватися

Раніше повідомлялося, що російські окупанти перевдягаються в цивільний одяг, сподіваючись втекти з України .

Також відставка Бориса Джонсона нічого не змінить: кандидатка на посаду прем'єр-міністра Ліз Трасс зобов'язалася стати "найкращим другом для України"