Світ виявився знову на межі великої війни, яка може виявитися в рази сильнішою і масштабнішою, ніж Друга світова. Країни у цьому конфлікті можуть використовувати ядерну зброю, що ставить під сумнів існування світу зовсім.

З цього приводу вирішив висловитись Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш під час відкриття конференції країн-учасниць Договору з нерозповсюдження ядерної зброї.

Антоніо Гутерріш, кадр з відео
Антоніо Гутерріш, кадр з відео

Він каже, що світові настав час повністю відмовитися від ядерної зброї, навіть її простого зберігання. Це допоможе уникнути знищення світу, адже ризики його застосування досягли рівня холодної війни.

"Зниження ризиків недостатньо. Знищення ядерної зброї - це єдина гарантія того, що її не буде застосовано. Ми повинні невпинно працювати над цією метою. Людство стоїть перед загрозою того, щоб забути уроки, витягнуті з ударів по Хіросімі та Нагасакі. Геополітична напруженість досягла нових висот", - наголосив Антоніу Гутерріш.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Ядерна війна, фото: вільне джерело
Ядерна війна, фото: вільне джерело

Нагадаємо, що найбільша загроза його застосування походить саме від США та Росії. Саме на всі ці країни припадає понад 90% зброї. У РФ, за даними SIPRI, поки що 6255 боєголовок, а в США - 5550. Для порівняння у Китаю 350 ядерних боєголовок, а у Франції - 290.

Загальна кількість ядерних боєголовок досягла кількості 13 080 і перебувають вони на зберіганні в дев'яти країн, а саме: США, Росія, Великобританія, Франція, Китай, Індія, Пакистан, Ізраїль та Північна Корея.

Радбез ООН, фото: скріншот з відео
Радбез ООН, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що на Росії вигадали нову мету "спецоперації": вже не "визволителі"

Раніше повідомлялося, що путін знову лякає світ ядерними ігрищами: до Лондона за п'ять хвилин

Також, Моравецький заявив, що війна в Україні "посіяла розбрат" між Польщею та Угорщиною