Китайці та тайванці дуже агресивно помахали одне одному крилами бойових літаків, але червона риска не пройдена, і наказ завдати удару по центрам ухвалення рішення ніхто так і не віддав.

МЗС КНР висловило занепокоєння і заявило, що візит спікера Палати представників США Пелосі на Тайвань є серйозним порушенням суверенітету та територіальної цілісності Китаю.

Ненсі Пелосі у Тайвані. Фото: скриншот Telegram
Ненсі Пелосі у Тайвані. Фото: скриншот Telegram

Пелосі письмово повідомила, що її візит на Тайвань не суперечить політиці США щодо Китаю. Вона підкреслила, що це свідчення прихильності американців підтримці тайванської демократії. Візит жодним чином не суперечить давній політиці Сполучених Штатів, яка керується Законом про відносини з Тайванем 1979 року.

Після приземлення, Пелосі зустріли тайванці з жовто-блакитними масками на обличчях.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Тайванці чекають прильоту Ненсі Пелосі. Фото: скриншот Telegram
Тайванці чекають прильоту Ненсі Пелосі. Фото: скриншот Telegram

МЗС Китаю: "У відповідь на візит Пелосі на Тайвань ми будемо вживати всіх необхідних заходів, аби захистити державний суверенітет та територіальну цілісність".

Також стало відомо, що Армія Китаю проведе військові навчання 4-7 серпня. В мережі також з'явилися карти навчань.

Скриншот, карта військових навчань Китаю
Скриншот, карта військових навчань Китаю

Цікаво, що кадиров під час польоту літака також вставляв свої "5 копійок! та хотів побачити яка країна найвеличніша, не беручи до уваги росію. І, відповідно, побачив.

Нагадаємо, ми писали, що третя світова ще ніколи не була так близько: Китай перекидає військову техніку у бік Тайваню.

Як повідомляв "Знай.ua" російські літаки приземлятимуться "без гальм", щоб не зношувати дефіцитні деталі — санкції "не працюють".

Також "Знай.ua" інформував, закрити кордони, візи та блокпости: як українці бачать майбутнє біля росії.