Заява міжнародної організації про те, що Україна створює небезпеку для мирних мешканців, викликала обурення у суспільстві.

На заяву прореагували також у Міністерстві закордонних справ, та у Офісі Президента. Дмитро Кулеба записав невелике інтерв'ю, а Михайло Подоляк оприлюднив твіти, у яких звинуватив організацію, що вона є агентом впливу кремля..

Дмитро Кулеба. Фото: скриншот Facebook
Дмитро Кулеба. Фото: скриншот Facebook

Зокрема за словами Дмитра Кулеби, Amnesty International створює "фальшивий баланс між жертвою та злочинцем".

Я так само, як і ви бачив заяву Amnesty International, я так само як і ви нею обурений, вважаю, що вона є несправедливою. Я розумію, що у відповідь на критику "Емнесті" скаже, так ми ж критикуємо обидві сторони конфлікту. Але давай те чітко домовимося про розуміння простих речей. Така поведінка Amnesty International не про пошук і донесення світові правди, це про створення фальшивого балансу між злочинцем і жертвою. Між країною, яка сотнями і тисячами знищує цивільне населення, міста, території, і країною, яка відчайдушно захищається, рятуючи свій народ, рятуючи континент від цієї навали. Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Він звернувся до організації, с проханням не створювати фальшиву реальність.

Тому, будь ласка, припиніть займатися створенням фальшивої реальності, де у вас всі в чомусь трохи винні. Займіться донесенням правди, системної, масштабної правди, про те, чим є сьогоднішня росія. Зробіть це хоча б в ім'я жертв, цивільних жертв громадян України, яких накрило російськими снарядами на зупинці громадського транспорту в місті Торець Донецької області сьогодні. додав міністр.

Також з приводу заяви висловився Михайло Подоляк. Радник голови ОП фактично прямим текстом звинуватив правозахисну організацію у тому, що вона є агентом впливу рф.

Сьогодні росія докладає максимум зусиль, щоб дискредитувати Збройні Сили України в очах західних суспільств і зірвати постачання зброї, використовуючи всю мережу своїх агентів впливу. Шкода, що така організація, як @amnesty бере участь у цій кампанії з дезінформації та пропаганди Михайло Подоляк.

Твіт Михайла Подоляка. Фото: скриншот Twitter
Твіт Михайла Подоляка. Фото: скриншот Twitter

Нагадаємо, ми писали, що Україна зможе звільнити Херсон від ворога найближчі два місяці: військовий аналітик Том Купер.

Як повідомляв "Знай.ua" росіяни обстріляли автобусну зупинку, купа загиблих та постраждалі діти.

Також "Знай.ua" інформував, що ГУР встановила факти умисного вбивства, ООН розпочинає місію щодо трагедії з українськими полоненими.