Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що не можна допустити, аби росія перемогла у війні, яку вона розв’язала проти України, і що стало найбільшою загрозою безпеці Європи з часів Другої світової війни.

Столтенберг, виступаючи в Норвегії 4 серпня, додав, що країнам-членам альянсу, можливо, доведеться продовжувати підтримувати Україну зброєю та іншою допомогою протягом тривалого часу, аби не дати Росії перемогти у неспровокованому вторгненні в Україну.

Єнс Столтенберг. Фото: скріншот YouTube
Єнс Столтенберг. Фото: скріншот YouTube

Не у наших інтересах, щоб така агресивна політика увінчалася успіхом... Це найбільш небезпечна для Європи ситуація з часів Другої світової війни. Те, що відбувається в Україні, є жахливим, але було б значно гірше, якби була війна між Росією і НАТО. сказав Столтенберг

Столтенберг підтвердив рішучість альянсу захищати усіх 30 країн-членів.

Він також підкреслив, що у разі, якщо президент Путін бодай подумає зробити щось подібне з країною НАТО, як він це зробив із Грузією, Молдовою чи Україною, то відразу буде задіяне усе НАТО.

Генсек намагався донести до спільноти що у разі, якщо путін зрозуміє, що насильство працює, тоді інші сусідні країни можуть бути наступними.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, ми писали, що сімейна драма закінчилася розлученням: у Криму жінка побила свого пропагандиста-чоловіка, фанатiв від російської свастики.

Як повідомляв "Знай.ua" у Грузії влаштували перевірку "хорошим росiянам": "візу" отримають лише ті, хто засудить путінську агресію.

Також "Знай.ua" інформував, що Amnesty International підігрує рашистам та допомагає створювати фейки? Подоляк та Кулеба відреагували на провокативну заяву