Російські окупанти здійснюють низку провокацій на Запорізькій АЕС, які згодом можуть стати справжньою катастрофою для України та частини Європи, про це говорять багато перевірених джерел. І радник голови ОПУ Михайло Подоляк підтвердив такі побоювання.

Подоляк упевнений, що на сьогоднішній день Європа перебуває у уявній безпеці, а рятує її від загрози, що нависла, лише диво, адже після недавнього обстрілу Запоріжжя була велика ймовірність того, що АЕС підірветься. Він зазначив, що окупанти захопили станцію та влаштовують різні провокації.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

"Цей суботній ранок у багатьох містах Європи став можливим тому, що вчора Запорізька АЕС дивом не злетіла в повітря", - заявив Подоляк.

Про це радник написав у Twitter. А ще Подоляк закликав МАГАТЕ та ООН звернути увагу на дії росії, терміново змусити солдатів залишити АЕС та передати її під контроль спеціальної комісії. А інакше катастрофи не уникнути.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Запорізька АЕС. Фото: скриншот Youtube
Запорізька АЕС. Фото: скриншот Youtube

Начальник Запорізької ОВА Олександр Старух розповів, що ж буде, якщо АЕС все ж таки "рвоне". За його словами, евакуація у разі такої аварії неможлива.

"Небезпеки великої поки немає, але маю констатувати, що всі наші плани з евакуації - а на випадок аварій на АЕС у нас в країні опрацьовані в кожному регіоні, особливо там, де є атомні станції, евакуаційні заходи - за таких умов, як сьогодні, майже неможливо здійснити", - повідомив Старух.

Олександр Старух, фото: скріншот із відео
Олександр Старух, фото: скріншот із відео

Нагадаємо, Володимир Зеленський нагадав путіну про похилий вік і передрік його швидкий "розпад": перед Богом доведеться відповідати всім

Як повідомляв Знай.ua, ЗСУ можуть зламати хід війни вже найближчими тижнями, і окупантам буде не по собі: перехоплюють стратегічну ініціативу

Також портал Знай.ua писав, що російським окупантам не залишать права вибору, воювати примусять усіх: знову переписують законодавство через поразку в Україні.