Стало відомо, що країни Європейського Союзу, які межують з Україною, почали втрачати туристів через російську агресію.

Про це повідомляє портал CNN .

Практично шість місяців в Україні продовжуються активні бойові дії, і шкода від російської агресії надходить не лише нам, а й іншим країнам. Справа в тому, що це відлякує західних мандрівників від відвідування Східної Європи.

Подорож, скріншот: Youtube
Подорож, скріншот: Youtube

Наші сусіди можуть залишитися без туристичного прибутку, і звинувачувати в цьому необхідно виключно росію. Майже в половину менше людей обрали ці напрямки як літню подорож, ніж за цей же період рік тому.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Так, за даними Міністерства спорту та туризму Польщі, на тлі українських подій країна втратила від 30 до 40 відсотків іноземних гостей наприкінці березня.

Аеропорт. Фото: Znaj.ua
Аеропорт. Фото: Znaj.ua

"Європейська авіакомпанія Jet2 призупинила польоти до Польщі у березні. Вони знову почнуть працювати у вересні, проте це надто пізно для туристів, які масово приїжджають у літні канікули", — повідомляє телеканал.

На 49% скоротилася кількість мандрівників до Словаччини, яка також межує з Україною. Навіть незважаючи на те, що столиця знаходиться недалеко від Австрії, загального кордону з країною, що воює, стало достатньо, щоб відлякати людей. Поїздки до Будапешту також впали на 45%, і чомусь до Риги, навіть незважаючи на відсутність спільних кордонів.

Туристи, фото: Facebook
Туристи, фото: Facebook

"Половина з 350 круїзних лайнерів, які мали відвідати Таллінн (Естонія) в 2022 році, були скасовані. Причиною є те, що вони більше не можуть зупинятися в основному круїзі Балтійським морем в Санкт-Петербурзі", - цитує телеканал директора естонської ради. з туризму Лійну-Марія Лепік.

Нагадаємо, що Юрій Романенко відреагував на нападки міжнародників у бік України, звинуватили у веденні війни

Раніше повідомлялося, що росіяни вбили двох його побратимів та отримали розплату миттєво: боєць Іван пообіцяв боротися проти ворога до останнього

Також російські пропагандисти звинуватили Київ у загостренні навколо Тайваню .