Російські окупанти замінували магазини та дитячі майданчики в Херсонській області. Роблять усе, щоби не дати спокійно жити місцевим жителям.

Про це повідомляє Оперативне угруповання військ "Каховка" у соціальній мережі Facebook.

Справа в тому, що на звільнених від росіян територіях Херсонської області військові почали знаходити такі пристрої, як на фотографіях. І найголовніше, не в порожніх місцях, а там де найчастіше проводять вільний час діти та дорослі. Нічого святого у росіян не лишилося.

Спеціальні підрозділи щодня проводять "зачистку" звільнених територій, знаходячи там залишки "російського світу".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Не треба бути військовим, щоб зрозуміти, що такі дії противника спрямовані проти цивільного населення. Ворог уже давно закинув ідеї щодо подолання української армії, зараз його метою є місцеві жителі України. Ворог усіма можливими способами намагається придушити український дух, віру в Перемогу українського народу, віру у спокійне щасливе життя. Але ми знаємо - українців так просто не залякати, нашу націю не здолає підлий окупант", - йдеться у повідомленні Оперативної групи.

МОН-50, фото: вільне джерело
МОН-50, фото: вільне джерело

Все це протипіхотні уламкові міни МОН-50. Вибухає вона від електродетонатора в керованій версії, або ж від запалу при встановленні підривника.

МОН-50, фото: вільне джерело
МОН-50, фото: вільне джерело

Вони були заборонені для використання, але, як знаємо, росіянам правила не писані і вони ніколи нікого не слухають.

Нагадаємо, що російські окупанти готуються відступати: хочуть залишити за собою випалену землю

Раніше повідомлялося, що президент Туреччини Ердоган вирішив стати на бік путіна: допомагатиме і вже закликає до переговорів

Також, секретар РНБО Олексій Данилов зробив важливу заяву про контрнаступ ЗСУ