Колишній радник голови Міністерства внутрішніх справ України Віктор Андрусів вирішив висловити своє розуміння того, що зараз відбувається у світі. Ситуація ще гірша, ніж 60 років тому.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі, де регулярно висловлюється на різні теми.

На його думку, у світі настала нова фаза холодної війни. Вона спрямована не тільки на поділ на союзи, не тільки на конфлікти щодо спірних територій, а й на нову гонку озброєнь.

Віктор Андрусів
Віктор Андрусів

"І ось де у Росії шанси просто мізерні - це тут. Це радянський союз до певного часу якось тягався зі США і НАТО. Але це було в умовах повністю мілітаризованої економіки, яка відразу після гіпермобілізації за часів Другої світової, коли "все для фронту – все для перемоги" перейшла "на мирні рейки" "наздогін і перегін" Америки" - каже чоловік.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

путін. Фото: скриншот Youtube
путін. Фото: скриншот Youtube

В ті часи економіка будувалася навколо пріоритету важкої та оборонної промисловості, на розвиток яких було кинуто всі наявні ресурси. Незважаючи на дефіцит багатьох товарів, у СРСР було всіх добре із озброєнням. Крім того, кількість ядерної зброї наздоганяла американську, проте здебільшого це була не більше, ніж імітація. У США, на жаль, тоді про це не знали.

Велику роль тоді відігравали також мотивовані шпигуни, без яких ядерна зброя в СРСР з'явилася значно пізніше.

Джо Байден, фото: скріншот з відео
Джо Байден, фото: скріншот з відео

"Що з цього є в путінській росії? Переважно фантоми, примари та амбіції. З країни стався гіганський відтік "мозків". У тому числі після початку війни з Україною. Може, ще залишилися якісь "кулібіними" чи "шульги", але не в тих масштабах і не тієї якості, щоби підтримувати інфраструктуру виробництва конкурентоспроможних військових технологій та озброєнь" - вважає Віктор Андрусів.

Озброєння, фото Anadolu
Озброєння, фото Anadolu

Путіну вкрай складно перевести економіку на мобілізаційні рейки, щоб відновити гонку озброєнь. Також не можна тепер і розраховувати на шпигунів, які не живуть ідеєю.

Максимум, що вони сьогодні можуть - поповнювати радянські арсенали на основі тих прикладів. Шансів перебудуватися практично немає, тому сумнівів у розпаді Росії бути не повинно.

Нагадаємо, що ворог хотів зайняти українські позиції, натомість посів місце у пакеті: особливості роботи снайперів ЗСУ

Раніше повідомлялося, що ювелірна робота ЗСУ на Херсонському напрямку зробила росіян уразливими: залишилися без залізничного сполучення до Криму

Також, путін вже не той? Кирило Буданов розповів, чи справді росією керують двійники диктатора