Дипломат із США вирішив висловитись про те, чому Україні вкрай важливо повернути назад під свій контроль Кримський півострів. Інакше й не може бути.

Про це розповів колишній представник Державного департаменту США з України Курт Волкер.

Він упевнений, що Україна має відвоювати у Росії всі свої окуповані території, включаючи анексований у 2014 році Кримський півострів. В іншому випадку російський диктатор зважиться на новий раунд за кілька років. Тут немає місця для компромісу – виключно перемога України на полі бою.

Курт Волкер. Фото: скриншот Youtube
Курт Волкер. Фото: скриншот Youtube

"П'ять років тому можна було розмірковувати, і я сам це тоді робив. Тоді була думка, що Донбас не потрібен Росії, а тому його можна повернути швидше, а повернення Криму займе більше часу. Але тепер - війна розбила всі ці міркування. Зараз на кону все. У Путіна без цього не зникне імперський апетит. Тому зараз надто ризиковано залишати навіть Крим у руках Росії", - сказав Курт Волкер.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Згадав дипломат також і про ідею Кремля, яку вони просували у лютому та березні цього року – денафікація та демілітаризація. Все це позиція Росії, тому потрібно зробити все для того, щоб показати їм, що це неможливо. Україна ніколи не погодиться з тим, що творять сьогодні російські війська, і пробачити це також неможливо.

"Отже, ви маєте воювати за повернення своїх територій. І домогтися того, щоб Путін і Росія прийняли, що їм доведеться жити в межах своїх кордонів", - підсумував Волкер.

ЗСУ. Фото: скрін youtube
ЗСУ. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що окупанти задкують на свою територію: лізуть далі, щоб не дістали HIMARS

Раніше повідомлялося, що командирська машина управління AHS Krab від польських друзів уже змінює сили на користь України .

Також, український захисник Юрій віддав половину життя службі у ЗСУ, і ні на мить не пошкодував: виконав мрію дитинства