На сьогодні близько 98% українців вірять у перемогу над росією, а ще 91% продовжують підтримувати Володимира Зеленського через півроку війни.

Про це стало відомо завдяки опитуванню, яке було проведено соціологічною групою "Рейтинг" на замовлення Центру аналітичних досліджень (CISR) Міжнародного республіканського інституту (IRI) 27-28 червня.

Згідно з результатами, на сьогоднішній день приблизно 98% опитаних людей вірять у перемогу України, і що вона відбудеться незабаром. 1% опитаних відповіли, що не вірять і ще 1% не визначились із відповіддю.

Соцопитування, фото: IRI
Соцопитування, фото: IRI

В аналогічному опитуванні за квітень у перемогу вірило 97% респондентів.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

59% підтримують дії чинного українського гаранта, і ще 32% скоріше підтримують, що в результаті близько 91%.

Соцопитування, фото: IRI
Соцопитування, фото: IRI

Як виявилося, лише 2% населення країни не вірять та не підтримують дії нашої армії. Тобто із цим також практично немає змін.

Великий стрибок стався, коли знову постало питання про майбутнє України у складі НАТО. Підтримка знову зросла. Цілих 72% хочуть, щоб країна знову спробувала стати частиною Альянсу, а ще у квітні таких було лише 59%. 64% кажуть, що Україна збереже всі території від своїх міжнародно визнаних кордонів у 1991 році після нинішньої війни.

Соцопитування, фото: IRI
Соцопитування, фото: IRI

40% респондентів ні в якому разі не підуть ні на які поступки Росії, щоб покласти край цій війні, а ось 29% готові відмовитися від НАТО і стати нейтральною державою. До речі, близько 5% готові визнати Кримський півострів російським, на що наша влада ніколи не піде.

Соцопитування, фото: IRI
Соцопитування, фото: IRI

Нагадаємо, що всього було опитано 2004 року українця від 18 років. Опитували виключно тих, хто на сьогоднішній день перебуває в Україні.

Нагадаємо, що Юрій Романенко відреагував на нападки міжнародників у бік України, звинуватили у веденні війни

Раніше повідомлялося, що росіяни вбили двох його побратимів і отримали миттєву розплату: боєць Іван пообіцяв боротися проти ворога до останнього

Також російські пропагандисти звинуватили Київ у загостренні навколо Тайваню .