Глава Міністерства оборони України Олексій Резніков вирішив висловитися щодо того, як на сьогоднішній день відбувається мобілізація.

Про це він вирішив розповісти під час нового інтерв'ю для порталу "Голос Америки".

Поки що, на його думку та спостереження, Збройні сили України не потребують збільшення кількості особового складу, а мобілізації підлягають конкретні фахівці.

Олексій Резніков, фото: Instagram
Олексій Резніков, фото: Instagram

"Завдання щодо мобілізації визначаються Генеральним штабом. Вони оцінюють кількість сил і засобів, які їм потрібні на той чи інший момент ведення бойових дій, оцінюють втрати... Саме Генштаб чітко знає, на якому напрямку, у якому вигляді сил чи військ потрібне заміщення, або відвести бригаду на відновлення боєздатності та замість неї ввести резерв…" - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Снайпер ЗСУ. Фото: скриншот з відео
Снайпер ЗСУ. Фото: скриншот з відео

Тобто, у Міноборони шукають фахівців із конкретних напрямків. Наприклад, оператори БПЛА, айтішники, зв'язківці, артилеристи тощо. Однак все це може змінитися в будь-який момент, і буде запущена нова хвиля мобілізації.

Також вкрай потрібні фахівці, які зможуть у короткий термін опанувати складні системи озброєння натовського стандарту, які наразі отримують Сили оборони.

У Росії тим часом зуміли накопичити нові батальйони, але їхня проблема в іншому. Їм потрібна не кількість, а якість, яка залишає бажати кращого. Це грає на руку ЗСУ.

Олексій Резніков, фото з фейсбук
Олексій Резніков, фото з фейсбук

Нагадаємо, що воїни ЗСУ зібрали з трофейної російської техніки унікальну артустановку: ефективно "гасить" окупантів на передовій

Раніше повідомлялося, що гелікоптери з дефектами та бронемашини без броні: Кремль посилає окупантів на забій у консервних банках

Також, розвідники Борис та Іван пройшли ООС, ставши єдиним злагодженим механізмом утилізації окупантів .