Майже півроку триває повномасштабна війна Росії проти України. Здавалося б, все має бути очевидним, проте деякі громадяни недодержавства продовжують підтримувати агресію.

Чергове опитування мешканців Москви про війну провело портал "Радіо Свобода".

Як відомо, після вторгнення путінських військ в Україну, на території Росії було запроваджено військову цензуру. Саме тому було ухвалено рішення провести питання серед мешканців столиці, на чий час вони довіряють найбільше в оцінці "спецоперації".

Москвичі, фото: скріншот із відео
Москвичі, фото: скріншот із відео

Першим виявився молодий хлопець, і переважно він дивиться офіційні новини, а лише потім Telegram-канали, і так далі.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Я в цьому якось особливо не лізу. Ну, мені все одно. Головне, щоб це мене, напевно, не торкнулося" - каже молода дівчина. Це все, що потрібно знати про нинішнє покоління росіян. Їм зовсім начхати на те, що відбувається, і вони навіть не усвідомлюють, що їх це торкнулося давно. Адже саме керівництво їхньої країни щодня віддає накази про вбивство тисяч людей.

Москвичі, фото: скріншот з відео
Москвичі, фото: скріншот з відео

Здебільшого всі говорили про те, що всієї правди ніхто не дізнається, пропаганда існує з обох боків, і якщо путін так вирішив, значить так треба було. Загалом, цей народ втрачений назавжди, і звинувачувати у війні виключно путіна – немає сенсу.

"Те, що показують нам, - начебто все зроблено правильно. Навіщо якісь військові бази іноземних держав біля наших територій. Але, на жаль, чомусь це не доводиться до українців. Чому вони вважають ворогами росію..."; "Опираємось більше на історію. Просто якщо подивитися, то, по суті, у нас союзників як таких і не було"; "Передусім у мене своя точка зору, тому що я за освітою вчитель історії. Ну, і зараз обговорюють дуже багато різних думок, але ми віримо Міністерству оборони", - кажуть росіяни. Хотілося б, щоб таких учителів історії було якнайменше.

Москвичі, фото: скріншот із відео
Москвичі, фото: скріншот із відео

В основному вони вірять своїй думці, але спираються на пропагандистські ЗМІ, а також на брехливе Міноборони.

Нагадаємо, що радник ОПУ Подоляк спрогнозував збільшення кількості "бавовни" та диверсій на окупованих територіях і не лише

Раніше повідомлялося, що ЗСУ збираються дотиснути окупантів у Херсоні: довго росіяни не протягнуть

Також Олексій Арестович закликав українців не шукати в кожному слові ОПУ зраду