Стало відомо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц перед початком повномасштабної війни в Україні мав розмову з путіним. Тоді він намагався умовити диктатора не робити жодних серйозних рішень.

Про це йдеться у матеріалі, опублікованому німецьким виданням Welt .

Справа в тому, що перед початком повномасштабної війни в Україні Олаф Шольц пообіцяв путіна, що в найближчі 30 років країна не зможе стати членом НАТО, проте, на жаль, це ніяк не змінило ситуацію.

Олаф Шольц, фото: скріншот із відео
Олаф Шольц, фото: скріншот із відео

Німецький політик саме тому і звинувачує путіна у тому, що відбувається, адже причини «абсолютно абсурдні».

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"НАТО ніколи не представляло загрози для Росії", - сказав він, тим самим відкидаючи звинувачення деяких у тому, що Альянс не займався питанням безпеки, і все ж таки не зміг запобігти війні в Україні.

На думку Олафа Шольца Україна не стала б членом цього Альянсу ще в найближчі тридцять років, але сподіваємося, що тепер ми наблизилися до своєї мети.

Прапор НАТО і країн членів Альянсу. Фото: скрін youtube
Прапор НАТО і країн членів Альянсу. Фото: скрін youtube

У путіна ж із цього приводу абсолютно інша ідеологія. На його думку, Білорусь і Україна не повинні існувати як окремі держави.

"Це війна, яку Путін, Росія, розпочала, і явно з наміром завоювати сусідню країну - я думаю, що це була початкова мета", - сказав Шольц. Наразі Росія стурбована територіальними придбаннями на сході України. Але навіть не факт, що так і лишиться. Поступатися — нерозумна стратегія. Путін дійсно мав ідею провести фломастером з європейського ландшафту, а потім сказати: "Це моє, а це ваше", - йдеться в повідомленні.

путін, фото: скріншот з відео
путін, фото: скріншот з відео

При цьому діалог із російським диктатором припиняти він не має наміру, адже тільки так можна дійти якоїсь згоди.

Олаф Шольц, фото: скріншот з відео
Олаф Шольц, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що гелікоптери з дефектами та бронемашини без броні: Кремль посилає окупантів на забій у консервних банках

Раніше повідомлялося, що російські окупанти усвідомили, що трибуналу не уникнути і знищують докази злочинів в Україні .

Також українські захисники тримаються під шаленим артилерійським вогнем: Валерій Залужний повідомив про ситуацію на фронті