Після початку повномасштабної війни, продовжує збільшуватися кількість людей, які втратили житло. Влада обіцяє попіклуватися про тих, хто потерпає без житла, та тих, хто прихистить внутрішньопереміщених осіб. Громадяни, які безкоштовно прихистили переселенців, можуть отримати компенсацію за житлово-комунальні послуги.
Розмір такої компенсації становить 14,77 грн в день на людину. Про це повідомляють у Міністерстві юстиції України. Відповідну інформацію відомство розмістило на сторінках своїх соціальних мереж.

Центри прийому біженців. Фото: скриншот Youtube
Центри прийому біженців. Фото: скриншот Youtube

Для отримання компенсації, повинна дотримуватися низка вимог, також слід подавати відомості до ЦНАП щомісяця. Серед вимог — у власника житла не повинно бути боргу за комуналку. Житло переселенцям має бути надано безкоштовно. Переселенці не отримують щомісячної допомоги ВПО на проживання.

Варто зазначити, що крім заявки, треба зареєструватися на сайті, та поновлювати таку заявку щомісяця.

Органи влади своєю чергою мають вести облік власників житла, хто має отримати компенсацію, та приймає рішення щодо оплати.

Скриншот інфорграфіки
Скриншот інфорграфіки

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, ми писали, що у Мінсоцполітики розкрили важливі деталі що необхідно для того аби отримати призначення субсидії безробітним українцям.

Як повідомляв "Знай.ua" українців благають не штурмувати аптеки, адже цей засіб не допоможе під час вибуху на АЕС, з аптек зник йод.

Також "Знай.ua" інформував, пенсіонерам уріжуть пенсії, а на декого подадуть до суду: українцям нагадали про один важливий нюанс.