Ніхто на сьомий місяць протистояння росіян проти українців уже не сумнівається у нікчемності окупантів. Однак, з кожним днем ​​вони знаходять спосіб пробити дно ще сильніше.

Про черговий випадок розповів український чиновник та американський дипломат для порталу The Washington Post . Вони вважали за краще залишитися анонімними.

Як виявилося, росіяни витрачали одні з найдорожчих ракет "Калібр" для того, щоб ударити по макетах із дерева. Вони брали їх за передові американські ракетні системи HIMARS. Тобто, розумієте всю абсурдність ситуації та сучасні можливості "другої армії світу".

HIMARS. Фото: скрін youtube
HIMARS. Фото: скрін youtube

За інформацією від засобів масової інформації, українські захисники заздалегідь передбачили варіант таких обстрілів та спорудили дерев'яні приманки. Через об'єктиви безпілотників вони нагадували справжні Himars.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Одні із найдорожчих ракет в арсеналі росіян знищили дерев'яний макет озброєння із США. Можливо, вони звітують регулярно про знищення таких HIMARS.

HIMARS. Фото: скрін youtube
HIMARS. Фото: скрін youtube

"Після кількох тижнів у польових умовах приманки "витягли" (з РФ - ред.) щонайменше 10 крилатих ракет "Калібр" - початковий успіх, який дозволив Україні розширити виробництво копій для більш широкого використання", - йдеться у повідомленні.

Використання таких приманок – одна з тактик українських захисників, і робиться це, щоб заплутати ворога. Цілком не дивно, що саме "друга армія світу" повелася на такий дитячий розіграш.

Протикорабельні ракети. Фото: скриншот Youtube
Протикорабельні ракети. Фото: скриншот Youtube

До речі, вартість однієї ракети "Калібр" становить 6,5 мільйона доларів.

Нагадаємо, що гуляйтер Кирило Стремоусов стрімко залишив Херсон: записує "переможні" ролики з Воронежу .

Раніше повідомлялося, що в окупованих школах Маріуполя проведуть урок з "любові до батьківщини": виправдовуватимуть свої злочини

Також, Марк Фейгін розповів, чому крики путіна про "судний день" не можна сприймати серйозно