Місяць тому, 29 липня 2022 року, в рамках повномасштабної війни, розпочатої рашистами, окупанти влаштували теракт у колонії, яка знаходиться у тимчасово окупованій Оленівці.

Там були українські військовослужбовці з полку "Азов", які вийшли з "Азовсталі" після героїчної оборони протягом кількох місяців. Через вибух загинуло понад 50 людей, близько 130 було поранено... і таким чином противник просто хотів приховати знущання нашого хлопця.

Колонія в Оленівці. Фото: скрін youtube
Колонія в Оленівці. Фото: скрін youtube

Зараз виданняDWподілилося відповіддю з боку Офісу Генпрокурора щодо причини цієї події. Жодної інформації про розслідування ООН чи Червоного Хреста – немає. Наші правоохоронці вважають, що джерелом вибуху, найімовірніше, став термобаричний боєприпас (ШМІЛЬ, ШМІЛЬ-М, РИСЬ).

Такі висновки можна зробити за результатами аналізу тих відео, які раніше потрапили до мережі. Але відразу стає зрозуміло, що до таких наслідків не могло потрапити заряд HIMARS, тим більше з нашого боку, знаючи, що там знаходяться наші військовослужбовці. Адже у владі роблять все максимально можливе, щоби повернути їх додому.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Азовсталь, Маріуполь. Фото: Дмитро Козацький, "Орест"
Азовсталь, Маріуполь. Фото: Дмитро Козацький, "Орест"

"Як шкода, що ООН постійно засвідчує свою імпотентну позицію та безпорадність" , - пише один із користувачів у коментарях.

Нагадаємо, не знову, а знову: росіяни закрили Кримський міст від страху перед ЗСУ, хочуть розпочати відведення техніки

Як повідомляв "Знай.uа", італійський експерт передбачав, як розвиватимуться події під Херсоном найближчим часом

Знай.ua писав, "друга армія світу" б нещадно знищувала HIMARS "калібрами", але є один нюанс