Чорноморський флот рф годиться лише для пуску ракет, та оборони, та майже небоєздатний.

Про аналіз боєздатності чорноморського флоту розмірковували військові експерти на сайті Politico. Аналітики зазначають, що на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, її кораблі запускали ракети "Калібр" по військових та цивільних об'єктах в Україні, блокуючи доступ до портів.

Підбитий корабель рф. Фото: скриншот Youtube
Підбитий корабель рф. Фото: скриншот Youtube

Однак Україна перехопила ініціативу: ракетні удари завдали шкоди російському флоту, потопивши кілька кораблів, зокрема крейсер "Москва", та знищивши авіапідтримку на базі у Саках. росіяни розраховували, що флот у Криму відіграє велику роль у стримуванні українських сил на півдні та зміцнить півострів. Як бачимо, очікування не виправдалися: флот зайняв оборонну позицію в портах чи далеко від берега, щоб уникнути ударів українських сил.

Втрачені росіянами кораблі постачання та десантні кораблі стали чи не найбільшою втратою для рф, адже саме з їх допомогою відбувалося перекидання морем російських військових та техніки, — пояснює фахівець Інституту досліджень зовнішньої політики.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Проте у росії ще залишається 6 підводних човнів, невеликі ракетні корвети та фрегати, десантні кораблі. Понад 30 кораблів перебувають у морі чи порту, але, знову-таки, їх ефективність та маневрування знизилися після розгрому ППО на крейсері "Москва".

Нагадаємо, ми писали, що те, чого неможливо пробачити: в ООН підрахували кількість жертв серед мирних українців.

Як повідомляв "Знай.ua" росіяни закрили Кримський міст від страху перед ЗСУ, хочуть розпочати відведення техніки.

Також "Знай.ua" інформував, що італійський експерт передбачив, як розвиватимуться події під Херсоном найближчим часом.