Сполучені Штати Америки могли передати Україні спеціальне озброєння для контрнаступу. Завдяки оперативній допомозі партнерів це можливо.

Про це пише СNN із посиланням на представника Білого дому.

Справа в тому, що адміністрація Джо Байдена у Вашингтоні останні кілька місяців відправляли українським захисникам озброєння, яке може найближчим часом відіграти вирішальну роль у контрнаступі. Зокрема йдеться про південні напрямки.

Поставки озброєння, скріншот: Youtube
Поставки озброєння, скріншот: Youtube

Чиновник вирішив залишитись анонімним. Озброєння довелося просити українській владі і робити спеціальну відмітку, що все це піде саме на контрнаступ, а не для оборони чи ведення боїв на інших ділянках. Американці виконали ці запити, і було надано додаткову кількість боєприпасів, артилерії та Javelin. Все це йшло разом із пакетами допомоги, які реалізовувалися останні два літні місяці.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Ці пакети були загальновідомі, але на той час не було відомо, що вони розроблені частково для забезпечення контрнаступу, який зараз триває", - пише видання.

ЗСУ. Фото: скрін youtube
ЗСУ. Фото: скрін youtube

Міністр оборони США Ллойд Остін та генерал Марк Міллі постійно були на зв'язку з українськими колегами, і все для того, щоб підібрати найефективніше озброєння для боротьби з росіянами. Сподіваємось, що його результати ми зможемо побачити вже найближчим часом.

Нагадаємо, що робочий тиждень розпочався з добрих новин - українські захисники прорвали першу лінію оборони поблизу Херсона, і зараз продовжують бої на багатьох ділянках. Все робиться в режимі максимального дотримання тиші, тому інформація практично не надходить звідти.

Поставки зброї, фото: скріншот з відео
Поставки зброї, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що в німецькому МЗС згадали про провальну ілюзію путіна щодо України

Раніше повідомлялося, що збільшення чисельності армії Росії не допоможе путіну досягти успіху у війні проти України, - ГУР

Також коли і чим закінчиться війна в Україні? Таролог Роман Шептицький попередив про складні 3-5 років