Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вирішив висловитися щодо візової заборони. Вимагає він запровадити таке правило як для росіян, а й білорусів.

Про це він розповів у новому інтерв'ю для порталу "Радіо Свобода".

Справа в тому, що зараз міністри закордонних справ Європейського Союзу обговорюють питання видачі віз для туристів для російських громадян. Український уряд та народ вважає, що це необхідно зробити найближчим часом, адже інакше фанати "русского мира" заполонять Європу.

Дмитро Кулеба, фото: скріншот із відео
Дмитро Кулеба, фото: скріншот із відео

Тепер Міністр закордонних справ України додав, що під заборону повинні потрапити ще й громадяни Білорусі, які допустили запуски ракет в Україну зі своєї території.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Безумовно. Білорусь є співучасником у злочині агресії, вчиненої Російською Федерацією", – відповів Кулеба на запитання про те, чи мають візові обмеження торкнутися і білоруських громадян.

Лукашенка та путін. Фото: скрін youtube
Лукашенка та путін. Фото: скрін youtube

Все це, як вважає Дмитро Кулеба, не просто заборона, а питання самоповаги європейців.

Це має сколихнути громадськість і вони змусять владу припинити війну в Україні. Це в ідеальному варіанті. Ну а поки що їм доведеться потерпіти, і подорожувати найкращими курортами своєї недодержави, яка будь-якої миті може напасти на іншу країну.

Російський паспорт, фото: скріншот із відео
Російський паспорт, фото: скріншот із відео

"Європейці не повинні дозволяти громадянам Росії, які підтримують агресію Путіна проти України та Європи в цілому, використовувати себе. З 24 лютого Україна посідає позицію, що епоха напівзаходів проти РФ пройшла. З 2007 року весь цей час, доки працювала спрощена форма видачі віз - це ніяк не допомагало змінити ставлення росіян до Європи та головне: не допомогло навчити росіян поважати інших, інші країни, інші народи", - наголосив Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, що ООН закликала Латвію пошкодувати радянські пам'ятники: Рига гідно відповіла

Раніше повідомлялося, що гуляйтер Кирило Стремоусов стрімко залишив Херсон: записує "переможні" ролики з Воронежу .

Також, Марк Фейгін розповів, чому крики путіна про "судний день" не можна сприймати серйозно