Турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган не втрачає надію влаштувати зустріч Володимира Зеленського та російського диктатора путіна.

Про це він заявив у новому інтерв'ю, повідомляє портал Habertürk .

Зустріч двох лідерів чоловік хоче влаштувати в Туреччині, і він вкрай сподівається, що це допоможе країнам дійти спільного рішення, яке приведе до миру.

Реджеп Тайіп Ердоган, фото: скріншот з відео
Реджеп Тайіп Ердоган, фото: скріншот з відео

Ердоган вважає, що зараз необхідно вирішити цю кризу, доки не стало надто пізно. У цьому буде вигода і для самої Туреччини, адже війна має серйозні наслідки для них.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Всі були свідками того, що Туреччина докладала всіх зусиль, щоб не допустити війни, а потім завершити її миром. З огляду на те, що Росія та Україна виробляють понад третину світового виробництва зерна, відправка українського зерна у світ через нашу країну є критично важливою подією для людства. ", – зазначив турецький президент.

путін і Ердоган, фото: скріншот з відео
путін і Ердоган, фото: скріншот з відео

Наразі місцева влада продовжує робити все можливе для того, щоб досягти збалансованого, а головне мирного рішення. При цьому сам путін і його почет поки що заперечують такий розвиток подій, а Володимир Зеленський з перших днів був готовий переговорити з диктатором.

"У Сочі я мав можливість докладно обговорити з Путіним відносини між двома країнами та українську війну. Ми їздили в Україну за участю генсека ООН для зустрічі із Зеленським. Наша мета – зібрати Путіна та Зеленського в Туреччині для радикального вирішення кризи", – наголосив далі Ердоган. .

Однак, чи зможе він все ж таки здійснити бажане - поки що складно сказати. Єдина можливість зустрічі путіна та Володимира Зеленського – саміт у листопаді на острові Балі, але український лідер ще не підтвердив свою особисту присутність. З кінця лютого він жодного разу не залишив територію України.

Зеленський і Ердоган. Фото: скріншот youtube
Зеленський і Ердоган. Фото: скріншот youtube

Нагадаємо, що звільнення Херсона стане відправною точкою: експерт спрогнозував крах Росії

Раніше повідомлялося, що в США знали про контрнаступ ЗСУ і допомогли підготуватися на найвищому рівні: як останні два місяці озброювали українців

Також, тільки дерев'яні - євро побачать хіба що на картинках: митники вилучають купюри ЄС у росіян, які повертаються до Росії