Війна в Україні може не лише затягтися, а й повторити свій сценарій перших днів. Росіяни не відкинули варіанту наступу на Київ.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в інтерв'ю для порталу " Укрінформ ". Про ситуацію він розповів разом із першим заступником голови парламентського комітету з питань національної безпеки генералом Михайлом Забродським

Валерій Залужний. Фото: скриншот Telegram
Валерій Залужний. Фото: скриншот Telegram

На його думку, війна в 2023 році все ще триватиме, і зараз ситуація на фронті не укладається в рамки задуманого росіянами бліцкригу. Ця війна також не схожа на інші битви, які вже трапились у цьому столітті.

Нас можуть чекати ще різні сценарії найближчим часом, і будь-якої миті ситуація може змінитися. На даний момент головною метою путіна є повне захоплення Донецької області, але це не означає, що вони забули про Запорізький та інші напрямки.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Крім того, в жодному разі не можна виключати повторного наступу росіян на Київ із території Білорусі.

"Єдиним шляхом кардинальної зміни стратегічної ситуації, безумовно, є нанесення ЗС України протягом кампанії 2023 року кількох послідовних, а в ідеальному випадку - одночасних контрударів. Зайвим є акцентувати увагу окремо на їхньому суто військовому, а також політичному та інформаційному значеннях. час, питання їх організації та здійснення потребує більшої уваги", - пишуть генерали.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що співробітники ФСБ почали вивозити сім'ї із Криму: українські спецслужби перехопили листування

Раніше повідомлялося, що плавучий металобрухт для ракет: експерти оцінили чорноморський флот Росії .

Також військовий експерт назвав головну причину, чому Шойгу впав у немилість путіну.