Щодня західні партнери дедалі сильніше озброюють українську армію, аби ті, у свою чергу, боролися з російською агресією. Крім того, воно стане чудовою заміною радянським резервам, які ми мали до цього.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю для 24-го каналу розповів керівник благодійного фонду "Повернись живим" Тарас Чмут.

Справа в тому, що наприкінці літа від Сполучених Штатів Америки прийшла ще одна хороша новина. Вони вирішили на сьомий місяць війни надати Україні одразу дві зенітно-ракетні системи NASAMS. Вони стануть гідною заміною для старих ЗРК, які раніше використовувала українська армія.

NASAMS, фото: скріншот із відео
NASAMS, фото: скріншот із відео

Як відомо, Nasams - одна з найсучасніших та найефективніших систем протиповітряної оборони, яку США поставлять в Україну. Ми поступово переходимо на стандарти НАТО, і це вже не зупинити. Формально ми давно стали частиною цього Альянсу.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Власне, так і буде. NASAMS розглядався як перспективна заміна для ЗРК "Оса", "Бук" та С-300. IRIS-T не розглядався, але якщо ми його отримуватимемо в якихось кількостях, то він посилить цю систему" , – зазначив Тарас Чмут.

Тарас Чмут, фото: скріншот із відео
Тарас Чмут, фото: скріншот із відео

При цьому "Бук" також неймовірно хороша система, проте вона була випущена понад 30 років тому, і потребує модернізації. Ми не можемо її повністю обслуговувати, і у нас немає відповідних ракет.

"Оскільки вони радянсько-російські, ми не можемо закупити до них запчастини, тому що вони виготовляються в Росії", - пояснив волонтер. Саме тому ми терміново потребували заміни, і ось, у США поступово її надаватимуть.

Нагадаємо, що співробітники ФСБ почали вивозити сім'ї із Криму: українські спецслужби перехопили листування

Раніше повідомлялося, що плавучий металобрухт для ракет: експерти оцінили чорноморський флот Росії .

Також військовий експерт назвав головну причину, чому Шойгу впав у немилість путіну.