Олександр Павлюк, командувач угрупування сил та засобів оборони Києва, начальник штабу командування сухопутних військ ЗСУ розповів, у чому одна з головних переваг українців.

На думку Павлюка, Україна взяла на озброєння методику та концепцію у сил НАТО, і з 2014 року, українці займаються по стандартах та системах Альянсу. Про це командувач розповів у інтерв'ю каналу Апостроф.

Командувач Олександр Павлюк. Фото: скриншот youtube
Командувач Олександр Павлюк. Фото: скриншот youtube

"Величезний вплив на ведення бойових дій стало, це дати можливість командиру мати ініціативу на полі бою. По радянській системі, командир у рамках відповідних статутів, настанов, і повинен рухатись і діяти в цих рамках. Ми відійшли від цього. Тепер - є ціль, і на місці командир кожного рівня сам приймає рішення як виконувати ту чи іншу задачу. Це показало дуже ефективну роботу", - розповідає Павлюк.

Також він розповів про систему планування, управління. За словами командувача за час від 2014 року українська армія дуже сильно змінилася. Проведена велика робота, яка проводилась якраз під час ведення бойових дій. Саме тому у нас вдалий контрнаступ на Київщині, Сумщині, Чернігівщині, а тепер і Харківщині.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Олександр Павлюк зазначає, що ворог веде інформаційну війну для того, щоб очорнити збройні сили України, щоб у людей склалося враження того, що в Україні армії немає, що це осколок радянського союзу. Це ведеться для того, щоб посіяти зневіру в людей. Мовляв, кращого не буде, ліпше здатися.

"Тому нам давали три-п'ять днів, а пішов уже 7 місяць, і все явно не на користь росії", - зазначає Павлюк.

Нагадаємо, ми писали, що російські окупанти "на нервах" через контрнаступ ЗСУ: шукають партизанів і воюють один з одним.

Як повідомляв "Знай.ua", Арестович додав олії у вогонь, і деморалізував ще живих окупантів в Україні.

Також "Знай.ua" інформував, що в Ізюмі знайшли архів злочинів росіян у період окупації: вбивства, зґвалтування, тортури та грабежі.