Мобілізація у рф вартувала надзусиль з залученням зеків та незаконному примусовому відправленні на війну в Україну.

Проте всі зусилля не допомогли росіянцям від гніву і сили потужної української армії. Новий "корпус" мав компенсувати втрати 80 тисяч військовослужбовців та 5 тисяч одиниць військової техніки. Про це пише аналітичне агентство Forbes.

Танки окупантів. Фото: скриншот telegram
Танки окупантів. Фото: скриншот telegram

За даними видання, на папері Третій армійський корпус - грізна сила. Він складається з кількох бригад по 10 тисяч солдатів, які діляться на трохи більше десятка батальйонів, озброєних сотнями танків T-80 і Т-90, а також іншою бронетехнікою. Але в реальності новий корпус наповнений добровольцями, які або старі, або в поганій фізичній формі. Серед них також багато людей з алкогольною або наркотичною залежністю. Його збирали чотири місяці, а розчинився він за пару днів.

На минулому тижні Третій армійський корпус відправили на Харківщину, де він був розбитий українським контрнаступом.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Ця нова сила ніяк не змогла вплинути на ситуацію на фронті, - це дуже погані новини для російських воєнних зусиль. Чим далі, тим російській армії буде важче збирати нові формування пишуть аналітики видання.

Forbes пише, що у добровольчі батальйони не брали призовників, їх сколотили з чоловіків старшого віку - приблизно 2 мільйони людей з військовим досвідом. Армія рф також набирала добровольців у російських в’язницях.

Нагадаємо, ми писали, що Пташка жива: у мережу злили відео з Катериною Поліщук з полку "Азов" у російському полоні.

Як повідомляв "Знай.ua" російські окупанти "на нервах" через контрнаступ ЗСУ: шукають партизанів і воюють один з одним.

Також "Знай.ua" інформував, що воїни ЗСУ розповіли про хитрі пастки для окупантів: десятками лізли в западню нічого не підозрюючи.