З'явилися нові подробиці щодо українського контрнаступу відразу на кількох ділянках фронту. Найімовірніше, незабаром ми зможемо побачити нові перемоги.

Про це повідомляють фахівці з американського Інституту вивчення війни ( ISW ).

Наприклад, у західній частині Херсонської області окупанти зараз налякані дуже сильно, і намагаються провести більш обдумане та контрольоване відведення своїх військ. Вони думають, що це допоможе уникнути їм хаотичної втечі, яку ми всі з вами побачили на Харківщині.

Карта бойових дій, фото: ISW
Карта бойових дій, фото: ISW

За останні кілька місяців російські злочинці також посилили західну частину Харківської області, і вони робили це повітряно-десантними підрозділами. Але, швидше за все, їм це зовсім не допоможе.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Український контрнаступ у Херсонській області, проте, просувається, і російські війська, схоже, намагаються сповільнити його та відступити на більш захищені позиції, замість того, щоб зупинити його чи звернути назад", - зазначили аналітики.

Карта бойових дій, фото: ISW
Карта бойових дій, фото: ISW

До речі, дії українських захисників дуже впливають на російські поставки, які є на правому березі. Тому сумнівів у повному поверненні всіх територій не повинно бути. У захопленому Херсоні вже почався брак води та іншого продовольства.

В американському інституті вивчення війни припускають, що якщо наші військові продовжать блокувати лінії зв'язку ворога, то найближчими тижнями більша частина Херсонської області знову стане українською. Це не може не радувати.

Карта бойових дій, фото: ISW
Карта бойових дій, фото: ISW

Також висока ймовірність того, що вони втратять і Донецьку область, хоча раніше це здавалося практично неможливим. Українські військові не втомлюються дивувати.

Карта бойових дій, фото: ISW
Карта бойових дій, фото: ISW

Нагадаємо, що одесити мало не побили зрадницю, яка знімала військові об'єкти: скрутили і не випустили з автобуса

Раніше повідомлялося, що Олексій Данилов розповів, як ЗСУ під час контрнаступу ламають усі стереотипи про закони війни: у НАТО ніколи такого не бачили

Також, колаборант з Херсона Кирило Стремоусов лякає городян "нацистами, що наближаються"