З'явилася нова інформація щодо втрат серед української армії. Цифра кардинально відрізняється від брехливої ​​статистики з Росії.

Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр в інтерв'ю каналу Island TV на YouTube.

Наразі відомство не може назвати точну цифру, бо неможливо підвести підрахунок через активність бойових дій. Але це точно трохи більше 9 тисяч захисників.

Тобто практично в 10 разів менше, ніж днями заявив Міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

Ганна Маляр. Фото: скриншот Youtube
Ганна Маляр. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

"Це не сотні тисяч. Озвучувалася цифра близько 9 тисяч кілька тижнів тому. Безумовно, у нас є Маріуполь, де ми до кінця не знаємо кількість загиблих. Це тисячі, але це точно не сотні тисяч... Якщо у них більше 50 тисяч, а у нас ми називаємо 9 тисяч, ну трохи зараз уже більше”, – зауважила Ганна Маляр.

При цьому втрати у ворога продовжують зростати з блискавичною швидкістю. Хоч вони і перевершують у кількості, але наші бійці в рази професійніші, і проходять відповідну підготовку. Звідси й різниця у кількості втрат.

При цьому йдеться про ті випадки, які офіційно відомі. Ще частина була взята в полон, частина зникла безвісти, хтось просто поранений. Йдеться виключно про військових, а підрахунком жертв серед цивільного населення займається інше відомство.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

"Це все одно показник нашої майстерності, наших військових, що у нас загиблих набагато менше, ніж у Росії. Якщо у них вже більше 50 тисяч, то ми називали близько дев'яти [тисяч]. Ну трохи вже більше" - продовжила жінка.

Таку саму цифру наприкінці серпня називав і головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Нагадаємо, що росіяни продають Віталію Кіму свою техніку за смішні ціни: повний прайс і поради окупантам, як залишитися живими і з грошима

Раніше повідомлялося, що росіяни рвонули ховатися від могилізації до Білорусі, але вусатий диктатор усіх здасть військовому

Також російські пропагандисти виправдали путінську "могилізацію" зниженням безробіття