У російському полоні на сьогоднішній день все ще залишаються понад дві з половиною тисячі українців. Наразі триває активна робота щодо їх повернення.

Про це повідомила віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в інтерв'ю BBC News Україна.

Вони все ще тримають під своїм контролем безліч наших людей, і серед них багато мирних жителів. При цьому вже кілька обмінів поспіль вони передають лише військових, а цивільних все ще тримають.

Ірина Верещук, фото: скріншот з відео
Ірина Верещук, фото: скріншот з відео

"Потрібно ставити питання руба і вимагати відпускати цивільних. Мирних жителів має бути повернено, а не обмінено. І серед них дуже багато жінок", — зазначила вона.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Також, не можна не відзначити того факту, що в полоні багато жінок, з якими дуже жахливо поводяться. Лише з "Азовсталі" вийшла 131 жінка, але більшість усе ще у російських в'язницях.

Сподіваємося, що всі вони будуть найближчим часом повернуті назад, як це було нещодавно з бійцями "Азова". 215 людей було обміняно на кума російського диктатора путіна Віктора Медведчука.

в результаті обміну, з російського полону вийшла частина оборонців Азовсталі
в результаті обміну, з російського полону вийшла частина оборонців Азовсталі

"Вони знущаються, вони б'ють наших жінок, вони зазнають тортур наших жінок. Світ не повинен мовчки дивитися і спостерігати, коли вбивають наших жінок у в'язниці", - підкреслила чиновниця.

Обмін полоненими на Донбасі: фото Офіс президента
Обмін полоненими на Донбасі: фото Офіс президента

Нагадаємо, що в Маріуполі залякують дезертирів: обіцяють "плюшки" від Росії та вимагають повернутися в частини

Раніше повідомлялося, що у Росії відправили на війну сліпого на одне око 59-річного хірурга з онкологією: у військкоматі визнали придатним

Також, у Грузії гідно "зустрічають" дезертирів з Росії: пам'ятають про закон бумерангу після злочину путіна